ЖОР: Шаржигнуурт сонгино хэрхэн хийх вэ?
ШАРЖИГНУУРТ СОНГИНО
![sharjignuur songino](https://niitlelch.mn/wp-content/uploads/2018/02/or-five-239x300.jpg)
ОРЦ
2 ш том бөөрөнхий сонгино
1 жижиг аяга гурил
3-4 х/х эрдэнэ шишийн гурил
1 чимх хүнсний сода
¾ нунтаг улаан чинжүү
Талхны үйрмэг
Давс, шарах тос
ХИЙХ ДАРААЛАЛ
Сонгиноо хөндлөнгөөр буюу нарийн цагариг дугуй хэрчинэ.
![sharjignuur songino](https://niitlelch.mn/wp-content/uploads/2018/02/1-3-300x200.jpg)
Нэг саванд эрдэнэ шишийн болон цагаан гурил, хүнсний сода, нунтаг улаан чинжүү, 2-3 х/х талхны үйрмэг зэргээ хийгээд холино. Үүн дээрээ бага зэргийн ус хийгээд зуурна.
![sharjignuur](https://niitlelch.mn/wp-content/uploads/2018/02/2-3-300x200.jpg)
Хэрчиж бэлтгэсэн сонгиноо хуурай гурилд өнхрүүлэн бүрж, үүнийгээ зуурмагтаа хийн бүх талаар нь бүрнэ.
Зуурмагтаа бүрж бэлтгэсэн сонгиноо талхны үйрмэгт өнхрүүлэн, сайтар бүрнэ.
![sharjignuur songino](https://niitlelch.mn/wp-content/uploads/2018/02/4-3-300x200.jpg)
Урьдчилан тосоо халаах бөгөөд халсан хойно нь талхны үйрмэгт бүрсэн сонгиноо хийн шарна. Шаргалттал нь шарсны дараа тосноос шүүн гаргана.
![sharjignuur songino](https://niitlelch.mn/wp-content/uploads/2018/02/5-3-300x200.jpg)
Шүүн гаргасан шаржигнуурт сонгиноо сальфетка дээр тавьж, тосыг нь шүүнэ. Ингээд бэлэн болсон шаржигнуурт сонгиноо кетчуп, өөр элдэв амтлагчаар хачирлан зооглоно.