Та үүнийг мэдэх үү?
Энгийн атлаа та бидний өдөр тутамд хэрэгтэй олон арга, ухаан байдаг. Зарим нь таны мэддэг, аль хэдийнэ амьдралдаа хэрэгжүүлдэг аргууд ч байж болох юм. Туршаад үзээрэй.
Шинэ талхыг үүрүүлэхгүйгээр нимгэн зүсэхийн тулд хутгаа халуун усанд дүр. Бялууг зүсэхдээ ч мөн халуун усанд дүрсэн хутгыг ашиглаарай. Мөн бялууг картон цаасан хайрцагт алимтай хамт хийвэл удаан хадгалах боломжтой.
![ta medehvv](https://niitlelch.mn/wp-content/uploads/2018/01/eaac2398e3816a41big-300x201.jpg)
Байхуу цайг амттай болгохын тулд түүнийг хадгалж байгаа саванд нь нимбэгийн хальс хийгээрэй.
![ta medehvv](https://niitlelch.mn/wp-content/uploads/2018/01/e8a9c055006899.59724d88031a7-300x246.jpg)
Хальстай нь чанасан төмс витаминлаг чанараа 75%, хальсыг арилгаж бүхлээр нь чанавал 60-70%, хэрчиж чанахад 35-50% хадгалдаг. Харин жигнэвэл витаминлаг чанараа бүрэн хадгалдаг.
![ta medehvv](https://niitlelch.mn/wp-content/uploads/2018/01/potato-baked-lrg-300x162.jpg)
Өндөгний муудсан эсэхийг мэдэхийн тулд гэрэлд хар. Муудаагүй өндгөн дотор толбо харагдана. Харин муудсан өндөг нэвт гэрэлтэхгүй. Мөн муудсан өндгийг давстай усанд хийхэд хөвдөг.
![ta medehvv](https://niitlelch.mn/wp-content/uploads/2018/01/the-egg-i-i-love-eggs-300x199.jpeg)
Хуучирч өнгөө алдсан, зэвэрсэн хутга, сэрээг түүхий төмсөөр арчвал гялалзаж шинэ юм шиг болно.
![ta medeh vv](https://niitlelch.mn/wp-content/uploads/2018/01/fork-knife-10857306-300x246.jpg)
Шилэн аяганд халуун ус хийхдээ дотор нь халбага хийвэл хагарахгүй.
Махыг шарахын өмнө бага зэрэг элсэн чихэр түрх, хэрчсэн махтайгаа хольж хутгасан ч болно. Ингэснээр ам нь гайхалтай болох болно.