Монголчуудын хэрэглэдэг хүнсний гол орц бол сүү, сүүн бүтээгдэхүүн болон мах, махан бүтээгдэхүүн байдаг ч даяаршлын мөрөөр орон, орны хоол хүнсний хэрэглээ маш ихээр өсөж байгаа. Үүнийгээ дагаад бидний хооллох соёл, хоол тэжээлээс авах амин дэмийн хэмжээ өөрчлөгдөж байгаа. Гэхдээ бага ангийн хүүхдэд хичээлийн завсарлагаанаар өдөрт 240 ккл-р тооцож үдийн цай өгөхөөр журамлаж хэрэгжээд байгаа билээ. Сургуулийнхаа онцлогийн дагуу өөр, өөр хоол хүнс өгдөг ч ихэнхи сургуулийн хувьд долоо хоногийн 2 өдөр махан хоол, 1 өдөр цагаан хоол, 2 өдөр нарийн боов өгдөг байна. Зөв аарцны ундаа нь хүүхдийн өсөлт хөгжлийг дэмжих амин дэмээр баялаг жинхэнэ органик бүтээгдэхүүн билээ. Та хүүхдэдээ өдөр бүр 100 мл аарцны ундаа өгч хэвшээрэй. “Зөв” аарцны ундаа нь Монгол орны унаганхөрсөнд ургасан шимт өвсөөр идээшсэн эрдэнэт малын сүүгээр, эрүүл ахуй, ариун цэврийн шаардлага хангасан үйлдвэрлэлийн орчинд ардын уламжлалт арга технологиор хүний эрүүл мэнд, бие физиологид онцгой ач холбогдолтой бүтээгдэхүүн юм.
Нүүр хуудас Эрүүл мэнд Даяаршлын мөрөөр монгочуудын хооллох соёл, хоол тэжээлээс авах амин дэмийн хэмжээ өөрчлөгдөж...