“Тархи судлалын орчин үеийн ололт” эрдэм шинжилгээний хурал боллоо.
“Тархи судлалын орчин үеийн ололт” эрдэм шинжилгээний хурлыг Монголын Нейросаны нийгэмлэг, АШУҮИС-ийн нейросайны оюутны клбутэй хамтран АШУҮИС-ийн Эм зүй, Био-анагаахын сургууль, Улсын гуравдугаар төв...
Хоолны илчлэгээ 25%-иар бууруулахад хүний нас 1 жил тутамд 0,11 жилээр нэмэгдэж байжээ.
“Залуу насаа аль болох уртасгаж, эрт хөгшрөхгүй байх нууц тун энгийн, үүний тулд хоолны илчлэгээ 25%-иар бууруулах ёстой” гэж эрдэмтэд мэдэгдлээ.
Дьюкийн их сургуулийн эрдэмтдийн...
Чипсэнд дурлагчид даралт ихсэх, зүрх судасны өвчтэй болох эрсдэлтэй.
Хүүхэд залуусын идэх дуртай чипсийг нимгэн хэрчсэн төмсөөр биш эрдэнэшиш, буудайн гурилаар чипс хийдгийг та мэдэх үү? Чипсийг хийхдээ крахмал хэрэглэдэг нь элгэнд маш...
П.Н Шастины нэрэмжит төв эмнэлэгт“ Глобал грант” төсөл хэрэгжлээ.
П.Н Шастины нэрэмжит улсын гуравдугаар төв эмнэлэгт БНЭУ-аас мэргэжлийн эмч нарын баг хүрэлцэн ирж, манай улсад өмнө хийгдэж байгаагүй нарийн хагалгааг Дэлхийн стандартын дагуу...
ХБНГУ-ын шүдний эмч нарын холбооноос Зөөврийн эмнэлгийг хүлээлгэн өглөө.
Нийслэлийн Шүд, эрүү, нүүрний төв нь ХБНГУ-ын “Хил хязгааргүй шүдний эмч нарын холбоотой хамтран өдгөө хоёр дахь жилдээ ажиллаж байгаа билээ. Энэхүү хамтын ажиллагааны...
АНУ, Ирланд, БНСУ, БНХАУ зэрэг орны Урологи-Андрологийн салбарын тэргүүлэгч профессорууд оролцоно.
Урологи-Андрологийн төвийн 60 жилийн ойг тохиолдуулан 9 сарын 08-09-ий өдрүүдэд “Урологийн дурангийн мэс заслийн орчин үеийн чиг хандлага” сэдэвт олон улсын хурал зохион байгуулагдах...
Эрүүл хүн өдөрт 300 – 400 грамм талх идэх хэрэгтэй.
Дэлхий дахин глобалчлагдан өөрчлөгдөж буй өнөө үед хоол хүнсний асуудал маш чухлаар тавигдах болсон Талх идэх нь гэдэсний гүрвэлзэх хөдөлгөөнийг ихэсгэж, хоолыг түргэн боловсруулах...
Иргэдийг томуугийн вакцинаар дархлаажуулах, хамралтыг нэмэгдүүлэхээр ажиллаж байна.
Томуу нь улс орон, бүс нутаг, дэлхийн нийтийг хамарсан дэгдэлтийг үе үе үүсгэж, эрүүл мэнд, эдийн засагт ихээхэн хохирол учруулдаг.
Томуугийн шинэ төрлийн вирүсээр сэдээгдсэн...
Ном уншдаг хүмүүс, уншдаггүй хүмүүстэй харьцуулахад ойролцоогоор 2 жилээр урт насалдаг.
Ном уншсанаар мэдлэгийг гүнзгийрүүлж , олон талаас харж шийдэх, өргөн цар хүрээтэй сэтгэх боломжийг олгодог. Мэдлэгийн цар хүрээг өргөжүүлж, үгийн баялгийг нэмэгдүүлдэг учраас хүмүүстэй...
Печинд халааж, болгосон мөөг,тахианы мах хоол боловсруулах эрхтэнийг хямраадаг.
Орчин үед хүмүүсийн амьдралыг хамгийн ихээр хөнгөвчилж байгаа зүйлсийн нэг бол яахын аргагүй печь билээ. Бид богино долгионы зуух буюу печийг хүнсний зүйл гэсгээх,...