Аливаа хоолны нэр төрөл, амт чанарыг БУДАА хэмээх зүйлгүйгээр төсөөлөх аргагүй. Будааг зөвхөн агшааж хэрэглэхээс гадна, хэрхэн шарж хэрэглэх талаарх хялбархан жороос хүргэж байна.
Орц:
- Масло- 2 халбага
- Өндөг- 2 ширхэг
- Масло- 1 халбага
- Хэрчсэн сонгино- 1/4 аяга
- Хэрчсэн ногоон чинжүү- 1/4 аяга
- Агшаасан будаа- 2 аяга
- Чанаж бэлтгэсэн гахайн мах- тал аяга
- Соё соус- 1/4 аяга
- Вандуй- тал аяга
Хийх арга:
Хайруулын тавгаа халааж, 1 халбага масло хийж хайруулах бөгөөд үүндээ өндгөө хийж, салгаж хуурсны эцэст гаргаж авна.
Дахин хайруулын тавгаа халааж, үлдсэн 1 халбага масло хийж, үүндээ сонгино, чинжүү зэргээ 3 минут хуурах аж.
Харин үүндээ шарж бэлтгэсэн өндөг, будаа болон махаа хийж хуурах төдийгүй соё соусаар амтлах байна. Ингээд л таны будаа хормын төдийд бэлэн болно.