ОРЦ:
- Усан үзэм – 2 аяга
- Өргөст хэмх – 2 ширхэг (жижиг хэмжээтэй)
- Жижиг улаан лооль – 2 аяга
- Цуу – 1 амны халбага
- Чидун жимсний тос – 1-2амны халбага
- Нимбэгний шүүс – 2 амны халбага
- Цагаан гаа – 1/8 амны халбага
- Гүзээлзгэнэтэй тараг – ½ аяга
- Давс хүссэн хэмжээгээр
Хийх арга:
Өргөст хэмхийг дугуй хэлбэртэй хэрчиж, улаан лоолийг 2 хуваана. Харин усан үзмийг зүсэхгүйгээр хэрэглэнэ. Том саванд улаан лооль, өргөст хэмх, усан үзмээ хийгээд жижиг саванд оливын тос, цуу, нимбэгний шүүс, давс, цагаан гаа, гүзээлзгэнэтэй тарагаа хийж холино. Ингээд хольсон соусаа том савандаа хийгээд сайтар хутгаад салат маань бэлэн болно.